Jonathan Barnes
Architecture & Design

Share

Share link

http://jbadusa.com/project/zipfel/

Zipfel Residence

A young couple took on a dilapidated historic home turned multiunit apartment building to return it to a single family home with a minimalist approach.

Columbus, OH | 2016

The structure was entirely gutted, basement to roof, and rebuilt with a minimum of elements. A central open stair clad in translucent channel glass separates and defines living and kitchen areas, allowing light to pass between them. Glass floor panels at each end of the stair at the second floor lend to its lightness. Elsewhere, the master bathroom contrasts dark wenge wood with neutral mosaic tile and a translucent glass panel veils the shower room.

The finished house is filled with a series of simple vignettes connecting space to space with filtered light, extended views and an integrated use of upscale materials. Each assembly contributes to a singular minimalist composition.